24 Mart 2013 Pazar

2013'ün flaş bilgisayarları

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, önümüzdeki yıl öne çıkacak teknoloji ürününün "hem Tablet, hem de Ultrabook olarak kullanılabilecek bilgisayarlar" olduğunu ifade etti 

 
Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, geleceğin internetle şekillenen yeni dünyası için Intel’in Ultrabook’lardan tabletlere, akıllı telefonlardan gömülü sistemlere kadar her alanda cihazlara katkı sağladığını söyledi. Intel Teknoloji Konferansları 2012’nin üçüncü durağı olan İstanbul’da Intel, Ultrabook’lardan akıllı telefonlara, tabletlerden araç içi eğlence sistemlerine, teknolojideki yeni trend ve gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. 
Yeni Mesaj'ın "2013 yılının flaş ürünü ne olabilir?" sorusu üzerine Burak Aydın, hem Tablet, hem de Ultrabook olarak kullanılabilecek bilgisayarların 2013'te öne çıkacağını dile getirerek, "2011 yılında piyasaya çıkan Ultrabook'lar bizi heyecanlandırdı. Bunların yeni versiyonları da 2013'te piyasada olacak" dedi.

Tüm cihazlar internette 
Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunduğuna, kullanıcıların her yerden her zaman bağlı olma isteklerinin hızla arttığına dikkat çekti. Intel tarafından Türkiye’de yaptırılan Genç Türkiye Araştırması’nın ülkemizde de durumun benzer olduğunu gösterdiğini anlatan Aydın, geleceğin yeni dünyasının internetle şekilleneceğini, 2020 yılında dünya üzerinde internete bağlı en az 20 milyar cihaz olacağını söyledi. Aydın, insanların hayatlarını zenginleştirmek ve onları birbirlerine bağlamak için çalışan Intel’in, bu amaçla cihazları yeniden şekillendirdiğini, yeni cihaz ve teknolojiler ürettiğini anlattı.

Masalar bilgisayar gibi kullanılabilecek 
Arabaların da 'akıl'lanmaya başladığını ifade eden Burak Aydın, şunları söyledi: "Toyota, Nissan, Hyundai 2013 yılında akıllanacak. Önümüzdeki yıllarda bütün araçlar akıllanacak. Yani içinde eğlence sistemi olmayan, internete bağlı bulunmayan araç kalmayacak. Yüzeyler bilgisayar gibi olacak. Mesela restoranlarda masalar bilgisayar gibi kullanılabilecek! İşlemci gücü arttıkça, işlemcilerin çalıştırdığı cihazlar artıyor." 
Her şeyin insanın etrafında döneceğine işaret eden Aydın, şöyle konuştu: "Laboratuvar ortamlarında 48 çekirdekli işlemciler test ediliyor. (Şu anda piyasada en fazla 4 çekirdek işlemcili bilgisayarlar var!). Intel şu anda 14 nanometre inceliğe indi. Önümüzdeki 10 yılda 5 nanometreye kadar inilecek. Güneş enerjisi ile çalışan bilgisayarlar üretilecek. Bunun bazı örnekleri enerji kıtlığı yaşanan Afrika'da kullanılıyor. Şeker hastalarının hayatlarını kolaylaştıracak cilt altı çipler geliştirildi. Şeker belirlenen limiti aşınca sinyal gönderiyor. Bu sistemi Türkiye'de 2 bin kişi kullanıyor" dedi. Bu arada Intel Teknoloji Konferansları’nın sonuncusu İzmir, Adana ve İstanbul’un ardından 28 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder